Menu

Łazienka Batalionów

Bemowo, Warszawa
Klient
Osoba prywatna

Powierzchnia
6 m2

Projekt łazienki powstał na zlecenie prywatnego klienta, w jednym z nowych mieszkań budynku wielorodzinnego, na warszawskim Bemowie. Na wejściu, wzrok przykuwa połączenie ponadczasowego drewna, z nowoczesnymi materiałami wykończeniowymi – trójwymiarowe płytki przy wannie dodają wnętrzu elegancji. Ciekawym zabiegiem dekoracyjnym było zastosowanie dwóch luster naprzeciw siebie, zawieszonych poziomo z jednej strony i pionowo z drugiej.

Dzięki temu, mała przestrzeń stała się optycznie większa i szersza, co dodatkowo poprawiło jej proporcje. Celem projektu było stworzenie z łazienki prywatnego salonu SPA, w którym każdy może oddać się chwili zapomnienia i relaksu, w otoczce romantycznych świec i odprężających zapachów, bez wychodzenia z domu.